- 2 лъжички мляно кафе Jacobs Monarch
- 1/3 чаша вода
- 30 гр. млечен шоколад
- 2 лъжички крем лакта
- 2 лъжички течна сметана
- бита сметана
- листенце мента
- лъжичка настърган млечен шоколад
Загрей карамела, добави лъжица сметана и разбъркай. Свали течността от котлона и я прелей в чаша Jacobs. Разтопи млечния шоколад на водна баня, добави лъжичка сметана, разбъркай и прелей течността в чашата, за да се получи още един слой. Свари кафето във френска преса и подслади (по избор).
Ако съхраняваш кафето в оригиналната му опаковка, може да използваш специална щипка за опаковки с мерителна лъжичка.
Внимателно изсипи кафето в чашата, за да се образува трети слой. Гарнирай с бита сметана, настърган млечен шоколад и листенце мента.
Време за приготвяне: 15 мин.